Omgeving

Omgeving

OMGEVING & ACTIVITEITEN

 

TIELEN

 

Een klein en rustig dorpje in de Antwerpse Kempen waar je volledig tot rust kan komen. Ideale uitvalsbasis om wandelingen te maken in de natuurreservaten de Balderij of de Waal. Verder zijn er nog enkele bezienswaardigheden zoals de watermolen, de kerk en het gemeentehuis.

 

VISIT TIELEN

IMG_5950

HOGE RIELEN

 

De Hoge Rielen heeft een grote troef: de pure

natuur. Respect voor de omgeving is hier heel belangrijk. Net zoals zin voor avontuur, bosspelen, workshops, educatieve, avontuurlijke en sportieve activiteiten …

Verveling staat hier niet op het programma.

 

 

HOGE RIELEN

KABOUTERBERG

 

Lang geleden vertelden de Kasterleenaren al verhalen en sagen over kabouters. Nu is Kabouterberg op de Kempense Heuvelrug een unieke belevenis voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het is een bosrijke plek met zand- en duinenruggen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en in het zand spelen.

TURNHOUT

 

Turnhout is de 2e grootste stad van de provincie en noemt zichzelf de hoofdstad van de Kempen. De belangrijkste troeven van Turnhout:

 

 • het nationaal speelkaartenmuseum
 • het begijnhof, Unesco werelderfgoed
 • cultuurhuis de Warande
 • kasteel van de hertogen van Brabant
 • brouwerij het Nest
 • shoppen in Turnhout

 

 

VISIT TURNHOUT

HERENTALS

 

De stad waar grote wielertalenten zoals Rik Van Looy, Bart Wellens en Wout Van Aert het levenslicht zagen, heeft heel wat te bieden zoals:

 • historisch stadscentrum
 • Hidrodoe, een interactief doe-centrum over water
 • de toeristentoren met adembenemend uitzicht
 • de ijsbaan van Herentals
 • natuurgebied Snepkens

 

VISIT HERENTALS

FIETSEN

 

Blink op die fiets en pomp je banden op,

in Kasterlee is het heerlijk rustig fietsen.

Kies je voor een uitgestippelde route, wil je zelf puzzelen met knooppunten of heb je zin in een fietszoektocht? Je kan gebruik maken van de beschikbare fietsen of een fiets huren in Kasterlee via onderstaande link.

 

FIETSEN

BOBBEJAANLAND

 

Bobbejaanland is een van Europa’s populairste pretparken. Met meer dan vijftig attracties, waarvan heel wat overdekt, is dat natuurlijk geen toeval.


Je bent vast ondersteboven van de duizelingwekkende thrillride zoals de Sledge Hammer, de 25 meter vrije val van de Typhoon of de vlijmscherpe bochten van de Dreamcatcher. Meer dan genoeg om je dus geen seconde te vervelen. En aangezien er zoveel te beleven valt, hoef je ook nergens lang aan te schuiven.

 

BOBBEJAANLAND

LILSE BERGEN

 

Een dagje uit met veel waterpret? Dan moet je in de Lilse Bergen zijn! Er is een plonsvijver, een deel hiervan is afgebakend voor peuters en kleuters. Verder is er ook een watersportzone voorzien waar je terecht kan om te waterfietsen, waterwielen of kajakken. Ravotten in de grote speeltuin, op de trampolines, skelters en minicars behoort ook tot de mogelijkheden. 

 

LILSE BERGEN